Om oss

Vi hittar alltid en skräddrarsydd lösning till ditt fastighet eller lägenhet. Att få leverera energi som inte grundar sig i fossila bränslen och är 100 % förnyelsebart känns väldigt bra. Vi vet hur glada alla våra kunder är när en färdig installation gör att det sprakar och värmer upp i huset

Välkommen till oss på Kaminkungen.se! Vi är din pålitliga partner när det kommer till högkvalitativa kaminer och uppvärmningslösningar för ditt hem. Vår passion för värme och design driver oss att erbjuda ett brett utbud av produkter som kombinerar funktionalitet med estetik. Vårt mål är att göra ditt hem både mysigt och energismart.

Bakom Kaminkungen.se står två engagerade och kunniga individer:

Anna Svensson – Med över 10 års erfarenhet inom kaminer och eldstäder, är Anna vår expert på produkturval och design. Hon har en passion för att hitta de bästa lösningarna för alla typer av hem, och hennes insikter säkerställer att vårt sortiment alltid håller högsta kvalitet. Anna är dessutom specialiserad på energieffektiva uppvärmningsalternativ, vilket gör henne till en värdefull resurs för alla som vill kombinera stil med hållbarhet.

Johan Eriksson – Johan är vår tekniska guru och installationsspecialist. Med en bakgrund inom bygg och installation har han den tekniska kunskapen som krävs för att säkerställa smidig och säker installation av våra produkter. Johan älskar att dela med sig av sina tips och tricks, och är alltid redo att hjälpa våra kunder med deras specifika behov och frågor. Hans erfarenhet och noggrannhet gör att du kan känna dig trygg i att våra lösningar är både säkra och effektiva.

Tillsammans arbetar vi för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen när du handlar hos Kaminkungen.se. Vi är här för att hjälpa dig hela vägen, från att välja rätt produkt till installation och underhåll. Tack för att du väljer oss för dina uppvärmningsbehov!

Installatörer

Vi är flera installatörer som jobbar på uppdrag för Kaminkungen. Det beror på vilken storlek av jobb vi ska göra. Vi är alltid minst två personer på en installation och det behövs minst en dag för varje jobb. Takarbetet gör att vi av säkerhet måste vara två och tunga lyft gör det också nödvändigt med säkerheten.

​Platsbesök kommer vi ensamma på och vi kontrollmäter, ser över takgenomföring och säkrar upp att inte el eller annat är i vägen för installation. Om vi ska montera i en murstock vill vi också se till att den rökkanalen är provtrycka och godkänd innan en beställning görs.

Säkerhet

En eldstad ska sotas och brandskyddskontrolleras regelbundet. Vid brandskyddskontrollen, som endast får utföras av behörig kontrollant, kontrolleras förbränningsanläggningens säkerhet ur brandskyddssynpunkt.

Vid sotning tas brandfarliga beläggningar bort för att minska risken för brand. Kommunen beslutar om hur ofta sotning ska göras. Kommunen beslutar även om priset för sotningen. 

Kvalitet

Förbränningstekniken är viktigast eftersom all förbränning innebär större eller mindre utsläpp med påverkan på vår miljö och hälsa. Leta alltid efter ”Effektiv förbränning” för det ska ligga i alla producenters ansvarstagande när det gäller att ta fram hållbara produkter.  Bästa möjliga teknik är de produkter som har högst verkningsgrad.