Klassiska Byskeugnen

Byskeugnen Stora

Denna klassiska läckra gjutjärnskamin finns i 2 utföranden. Den lilla Byskeugnen avger 2-10 kW och den stora avger hela 2-12 kW.

Bilderna skiftar lite i färg men den rätta färgen är klassisk gjutjärnsgrå. Byskeugnen är en genuin brasugn med keramisk eldstad. Precis som i gamla tiders kakelugnar leds rökgaserna runt inne i kaminen.

Keramiken värms upp och du får en lång och skön eftervärme. Unikt för Byskeugnen är att rökgaserna hjälper till att hålla själva förbränningskammaren varm.

Förbränningen blir långsam, jämn och effektiv. Sett ur ett ekonomiskt perspektiv betyder det att du får ut maximalt med energi ur varje vedträ.

Sett ut ett praktiskt perspektiv betyder det att kaminen blir lätteldad. Inga trärester blir kvar och du slipper lägga på ved så ofta.

Byskeugnen är tillverkad i gjutjärn. Förbränningskammaren inne i kaminen består av 75 kilo keramiskt material.  Längst upp under toppdekorationen finns en kokplatta. Mysigt om man vill ha kvällsfika framför kaminen och praktiskt om strömavbrottet slår till.

Mått Byskeugnen

H/B/D: 1105/572/504 mm STORA

H/B/D: 985/572/504 mm LILLA

Vedlängd: 35 cm 

Rökrörsdiameter: 150 mm 

Rökgasväg i kaminen: ca 2,6m 

Vikt: 220/270 kg 

Färg: Gjutjärnsgrå 

Effekt: 2-12 kW

Avstånd till brännbar vägg: 50 cm

Avstånd till vägg: 10 cm kalciumsilikat-vägg

Anslutning: Topp- och bakansluten

Märkning: Typ- och miljögodkänd Swedcert

Lämna en kommentar